"Künefe"nin Gerçek Tarihi
"Künefenin Tarihi... Kimisi Filistin diyor, kimisi Lübnan, kimisi Hatay... Ben olaya sağlama yaparak ilerlemek istiyorum. Öncelikle şunda hemfikiriz ki bu bir Ortadoğu da hakim olmuş tatlıdır. Antakya batıdan Ortadoğu ya ilerleyen ticaretin kesiştiği nokta. Yani ipek ve baharat yolunun kesişim yeridir Antakya... Dünyada 23 medeniyet var olmuş 13 ünün yaşadığı yerdir Antakya.. Dünyanın ilk ışıklandırıldığı Romadan sonraki yerleşmiş şehirdir Antakya.. Antakya'da durup sırtınızı batıya önünüzü ticaretin aktığı Ortadoğu'ya verdiğiniz zaman künefenin bu sınırlarda yayıldığını göreceksiniz. Yani aynı tarz künefe Antakya'dan başlamış tüm Ortadoğu'ya yayılmış. Ama çevre iller hariç batıya doğru ilerlememiş. Yani filistinden çıktıysa yola künefe Antakya'da mı durmuş? 1700'lü yıllardaki Osmanlı arşivinde sadece Antakya'da ticarethane olarak künefecilere rastlıyoruz. Bu anlattıklarımızın yanında, kadim şehir, medeniyet beşiği oluşunu, kültür zenginliklerini hesaba katarsak künefenin Antakya'dan Ortadoğu'ya açıldığını sanki görür gibiyiz. Bir de bir toplumun yaşamında nesilden nesile aktarılan bir kültür vardır. Mesela bahsettiğimiz Ortadoğu'da, günümüzde her hanenin kendi evinde künefe yapma gibi bir özelliğe rastlamazken, sadece Antakya'da rastlıyoruz. Bugün Antakya'da, tel kadayıf, künefelik peynir, tereyağı alın herhangi bir evin kapısını çalın ve bu malzemeyi verin, eminim o evde size bu künefeyi yapacak biri çıkacaktır. Tüm bunları değerlendirdiğimizde sanırım doğru bir tespit ve sağlama yapmış olacağız kanaatindeyim. Künefenin anavatanı Antakya olup, çoklu bir medeniyetin kültürün tatlısıdır. Bir Arap tatlısı değildir!"
Yönetim Kurulu Başkanı Sait Taş
“Tatlı” Bir Heyecan
Künefe; Arasına antep fıstığı koyularak, tuzsuz yağlı peynir, çıtır kadayıf dan oluşan kızartılıp şerbet dökülerek sıcak tüketilen tatlıdır. Künefe yapımı için ustalık şarttır. Çünkü her elde kıvamını bulmaz ve enfes tada ulaşmaz. Yerken insana zevk vermelidir. Özveri gerektirir. Temiz bir ortamda çalışılmalıdır. Kızartma aşaması iyi yapılmalıdır ki yanmaya fırsat verilmesin. Şerbetinin kıvamının yerinde olması gereklidir. Çok şerbetli olduğu zaman yenilemeyecek duruma gelir az şerbet miktarı ise bir tat katmaz yavanlık verir. Ustalık ve titizlik gerektiren yapım aşaması için yıllardır emek vermekteyiz. 20 yılı aşan süredir sizinleyiz ve olmaya devam edeceğiniz. En büyük güvencemiz siz değerli müşterilerimizin bizi desteklemesi ve sunumlarımızı beğenmesidir. Ağzınıza layık tatlar bırakmak için bize gelmelisiniz. Doğru adres arıyorsanız, biz tam da o noktadayız. Katkı maddesi kullanmıyor olmamız çoğu üreticiler için ön sıraya geçmemize katkı sağlamıştır. Isparta`dan gelen bu lezzet Türkiye`nin dört bir yanına dağılmış her insanın bu enfes tatlıdan haberdar olması sağlanmıştır. Her yerde aynı olmayan tat için bizim yapımımızı kesinlikle denemenizi öneririz.
Isparta`dan Gelen Lezzet
Taşoğlu künefe olarak künefe yapımında iddialıyız. İddiamız siz sevgili müşterilerimizin bize kattığı anlamlardan oluşmaktadır. Canınız künefe çektiğinde artık Hatay`a kadar gitmenize gerek olmayacak ya da canınızı çekmesi ile kalmayacaksınız. Hatay lezzetini tüm Türkiye`ye yaymak için zevkle çalışmaktayız. Bize bu konuda inanabilirsiniz. Bize gelip gıdalarımızı deneyebilir, memnun kalmadığınız noktalarda şikayetlerinizi iletebilirsiniz.
Tecrübe İle Sabit
Uzun zamandır çalıştığımız bu değerli işimizde size kaliteyi göstermek iddiasındayız. Destekleriniz ve beğenileriniz işimizi daha da ileri adımlara götürmek için inanılmazdır. Her yapım aşamasının usta ellerimiz ile yapıldığını bilmelisiniz. Ve tercihinizi ona göre yapmalısınız. Bu konuda uzun müddet yaptığımız ve zevk ile çalıştığımız için oldukça iddialıyız.